• slidebg1

    TOEIC® Listening & Reading

slidebg1

About TOEIC® Listening & Reading Test

For more than 30 years, the TOEIC® Listening & Reading Test has set the standard for measuring the English language listening and reading skills required in a globalized world.

Today, more than 14,000 organizations in 150 countries around the world use the TOEIC Test each year to determine who has the English language skills to be successful in the labor market. Give your company a global advantage with the TOEIC® Listening & Reading in order to create a more efficient work force.

Generate a more efficient work environment.

The Listening and Reading Test offers a common measuring standard to compare the English skills of your current and potential employees. The test’s content reflects real life chores and provides the information needed by you for easily:

   - Recruit, place, and promote the most qualified employees.
   - Identify job training requirements.
   - Assign your employees to positions in other countries.

When the TOEIC® Listening & Reading test is taken together with the TOEIC® Speaking and Writing tests, TOEIC test scores provide an accurate measure of proficiency in all four English language skills.


Requirements for taking the TOEIC® Listening and reading:

   - Book your appointment by telephone.
   - Bring 2 official IDs, original and a copy.
   - Read carefully the Examinee Handbook.

ID’s we receive as official: Voting License (INE/IFE), Passport, Professional License, or Draft Card.

IMPORTANT: The driver’s license is not considered as an official ID in Mexico.

The TOEIC® Listening & Reading test is a paper and pencil, it last two hours and has 200 multiple-choice assessment. It is divided in two sections.

Section I: Listening Comprehension

Test takers will hear recordings of sentences, questions, short conversations and lectures / short talks in English through an audio CD and must answer 100 questions based on what they hear. The exam is divided into four parts: This section consists of:

    - Part 1: 10 questions on different visual themes.
    - Part 2: 30 questions about conversations in the “Question-Answer”.
    - Part 3: 30 questions about short conversations.
    - Part 4: 30 questions about short talks.

Time to complete this section is approximately 45 minutes.

Score scale: 10 – 495


Section II: Reading Comprehension

Test takers will have to read sentences and texts and then answer 100 questions based on the reading material. The test is divided into three parts: This section consists of:

    - Part 5: 40 questions of incomplete sentences.
    - Part 6: 12 questions of incomplete texts.
    - Part 7: 48 questions of reading comprehension.

Time to complete this section is 75 minutes

Score scale: 10 – 495

Although the test time is approximately 2 hours, the test takers will need additional time to enter their personal data in the answer sheet. Therefore, the candidates should take about 2 hours 30 minutes for the test.

TOEIC® Listening & Reading Examinee Handbook


To all the examinees, although the Examinee Handbook states that the driver's license is one of the identifications accepted for taking the TOEIC test , we remind you that, in Mexico, it is not considered as an official identification, therefore the only ones will accept are:

- Voting License (INE/IFE).
- Passport.
- Professional License.
- Draft Card.


Redesigned TOEIC® Examinee Handbook (1.5 MB, PDF)


TOEIC® User Guide (852 KB, PDF)


TEST Taker Disability Guidelines (860 KB, PDF)

REDESIGNED TOEIC®

SAMPLE TEST
Press play to listen Part 1


LISTENING TEST

In the Listening test, you will be asked to demonstrate how well you understand spoken English. The entire Listening test will last approximately 45 minutes. There are four parts, and directions are given for each part. You must mark your answers on the separate answer sheet.

PART 1

Directions: For each question in this part, you will hear four statements about a picture in your test book. When you hear the statements, you must select the one statement that best describes what you see in the picture. Then find the number of the question on your answer sheet and mark your answer. The statements will not be printed in your test book and will be spoken only one time.

Example



Statement (C), "They're standing near the table," is the best description of the picture, so you should select answer (C) and mark it on your answer sheet.

1.



2.

Press play to listen Part 2


PART 2

Directions: You will hear a question or statement and three responses spoken in English. They will not be printed in your test book and will be spoken only one time. Select the best response to the question or statement and mark the letter (A), (B), or (C) on your answer sheet.

Example

You will hear:

Where is the meeting room?

You will also hear:

- (A) To meet the new director.

- (B) It's the first room on the right.

- (C) Yes, at two o'clock.

The best response to the question "Where is the meeting room?" is choice (B), "It's the first room on the right," so (B) is the correct answer. You should mark answer (B) on your answer sheet.

11. Mark your answer on your answer sheet.

12. Mark your answer on your answer sheet.

13. Mark your answer on your answer sheet.

14. Mark your answer on your answer sheet.

15. Mark your answer on your answer sheet.

16. Mark your answer on your answer sheet.
Press play to listen Part 3


PART 3

Directions: You will hear some conversations between two people. You will be asked to answer three questions about what the speakers say in each conversation. Select the best response to each question and mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet. The conversations will not be printed in your test book and will be spoken only one time.

41. What are the speakers discussing?

- (A) Their homes

- (B) Their jobs

- (C) Their travel plans

- (D) Their favorite cities

42. What does the man want to do?

- (A) Get a new job

- (B) Visit another city

- (C) Find a larger apartment

- (D) Move to the country

43. What can be inferred about the woman?

- (A) Her house is very small.

- (B) She thinks the city is exciting.

- (C) Her job is very difficult.

- (D) She lives outside the city.

44. Why did the man telephone the woman?

- (A) To check on his order

- (B) To arrange a delivery time

- (C) To cancel his order

- (D) To change his order

45. What is the man waiting to receive?

- (A) A computer desk

- (B) A catalog

- (C) Some recording equipment

- (D) Some music

46. What does the woman ask for?

- (A) The man's telephone number

- (B) The man's name

- (C) The reference number for the order

- (D) The date the order was placed
Press play to listen Part 4


PART 4

Directions: You will hear some talks given by a single speaker. You will be asked to answer three questions about what the speaker says in each talk. Select the best response to each question and mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet. The talks will not be printed in your test book and will be spoken only one time.

71. Where is this announcement being made?

- (A) At a train station

- (B) At a travel agent's office

- (C) At an airport

- (D) At a coffee shop

72. What is the weather like in Hong Kong?

- (A) It is foggy.

- (B) It is clear.

- (C) It is snowing lightly.

- (D) It is stormy.

73. What time of day is this announcement being made?

- (A) Morning

- (B) Afternoon

- (C) Evening

- (D) Late night

74. What is the main purpose of this talk?

- (A) To introduce speakers at a workshop

- (B) To announce changes to a schedule

- (C) To outline registration procedures

- (D) To propose a new workshop

75. What does the speaker say about the workshops?

- (A) There may be waiting lists for the workshops.

- (B) The workshops are free.

- (C) The registration forms will be mailed.

- (D) People should register early for the workshops.

76. Which workshop has been canceled?

- (A) Cooking for Health

- (B) Exercise for Seniors

- (C) Family Nutrition

- (D) Children's Fitness

This is the end of the Listening test.

READING TEST

In the Reading test, you will read a variety of texts and answer several different types of reading comprehension questions. The entire Reading test will last 75 minutes. There are three parts, and directions are given for each part. You are encouraged to answer as many questions as possible within the time allowed.

You must mark your answers on the separate answer sheet. Do not write your answers in your test book.

PART 5

Directions: A word or phrase is missing in each of the sentences below. Four answer choices are given below each sentence. Select the best answer to complete the sentence. Then mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet.

101. Register early if you would like to attend next Tuesday's ------- on project management.

- (A) seminar

- (B) reason

- (C) policy

- (D) scene

102. Paul Brown resigned last Monday from his position as ------- executive of the company.

- (A) fine

- (B) chief

- (C) front

- (D) large

103. The financial audit of Soft Peach Software ------- completed on Wednesday by a certified accounting firm.

- (A) to be

- (B) having been

- (C) was

- (D) were

104. The organizers of the trip reminded participants to ------- at the steps of the city hall at 2:00 P.M.

- (A) seea

- (B) combine

- (C) meet

- (D) go

105. ------- is no better season than winter to begin training at Silver's Fitness Center.

- (A) When

- (B) It

- (C) There

- (D) As it

106. The recent worldwide increase in oil prices has led to a ------- demand for electric vehicles.

- (A) greater

- (B) greatest

- (C) greatly

- (D) greatness

107. Maria Vásquez has a wide range of experience, ------- worked in technical, production, and marketing positions.

- (A) having

- (B) has

- (C) having had

- (D) had

108. Tickets will not be redeemable for cash or credit at any time, ------- will they be replaced if lost or stolen.

- (A) but

- (B) though

- (C) only

-(D) nor
PART 6

Directions: Read the texts that follow. A word or phrase is missing in some of the sentences. Four answer choices are given below each of the sentences. Select the best answer to complete the text. Then mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet.

Questions 141-144 refer to the following letter.

Ms. Monica Eisenman
555 King Street
Auckland
New Zealand

Dear Ms. Eisenman:

I am ------- to confirm our offer of part-time employment at Western Enterprises. In your role

141.

(A) pleased
(B) pleasing
(C) pleasant

(D) pleasure

as research assistant, you will report to Dr. Emma Walton, who will keep you informed of your specific duties and projects. Because you will be working with confidential information, you will be expected to ------- the enclosed employee code-of-ethics agreement.

142.

(A) follow

(B) advise

(C) imagine

(D) require

As we discussed, you will be paid twice a month ------- the company's normal payroll schedule. As

143.(A) accords

(B) according

(C) according to

(D) accordance with

an hourly employee working fewer than twenty hours per week, you will not be ------- to receive

144. (A) tolerable

(B) liberal

(C) eligible

(D) expressed

paid holidays, paid time off for illness or vacation, or other employee benefits. Your employment status will be reviewed in six months.

If you have any questions, please feel free to contact me. Otherwise, please sign and return one copy of this letter. You may keep the second copy for your files. We look forward to working with you.

Sincerely,

Christopher Webster

Christopher Webster
Human Resources
Enclosures
PART 7

Directions: In this part you will read a selection of texts, such as magazine and newspaper articles, letters, and advertisements. Each text is followed by several questions. Select the best answer for each question and mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet.

Questions 153-155
refer to the following advertisement.


Italian Food at its Finest...The Venezia

Under New Ownership
Open 7 Days, 11 A.M.–11 P.M.

COUPON

$2 off

Any order over $10 with this coupon.
Not valid with other offers.
Offer good until June 16.



COUPON

50% off

Buy 1 meal, get 2nd one 50% off with this coupon.
Not valid with other offers.
Offer good until June 16.


COUPON

FREE

1 liter of soda with delivery with this coupon.
Not valid with other offers.
Offer good until June 16.


153. What is the purpose of this advertisement?

- (A) To announce a change in business hours

- (B) To advertise a business for sale

- (C) To encourage diners to eat early

- (D) To attract more customers


154. What will customers receive if they spend more than $10?

- (A) A $2 discount on their bill

- (B) 50% off their next purchase

- (C) A liter of soda

- (D) Free delivery service


155. What will happen on June 16?

- (A) A new owner will take over the business.

- (B) The coupons will expire.

- (C) Prices will be further reduced.

- (D) The business will close.
Questions 156-159 refer to the following article.

The new economy has created great business opportunities as well as great turmoil. Not since the Industrial Revolution have the stakes of dealing with change been so high. Most traditional organizations have accepted, in theory at least, that they must make major changes. Even large new companies recognize that they need to manage the changes associated with rapid entrepreneurial growth. Despite some individual successes, however, this remains difficult, and few companies manage the process as well as they would like. Most companies have begun by installing new technology, downsizing, restructuring, or trying to change corporate culture, and most have had low success rates. About 70 percent of all change initiatives fail.

The reason for most of these failures is that in their rush to change their organizations, managers become mesmerized by all the different, and sometimes conflicting, advice they receive about why companies should change, what they should try to accomplish, and how they should do it. The result is that they lose focus and fail to consider what would work best for their own company. To improve the odds of success, it is imperative that executives understand the nature and process of corporate change much better.

Most companies use a mix of both hard and soft change strategies. Hard change results in drastic layoffs, downsizing, and restructuring. Soft change is based on internal organizational changes and the gradual development of a new corporate culture through individual and organization learning. Both strategies may be successful, but it is difficult to combine them effectively. Companies that are able to do this can reap significant payoffs in productivity and profitability.

156. What is the article mainly about?

- (A) Corporate marketing plans

- (B) New developments in technology

- (C) Ways for companies to increase profits

- (D) How companies try to adapt to new conditions


157. The word "manage" in paragraph 1, line 6, is closest in meaning to

- (A) correct

- (B) attract

- (C) handle

- (D) regulate


158. According to the article, why do so many attempts to change fail?

- (A) Soft change and hard change are different.

- (B) Executives are interested only in profits.

- (C) The best methods are often not clear.

- (D) Employees usually resist change.


159. What is soft change based on?

- (A) Changes in the corporate culture

- (B) Reductions in company size

- (C) Relocating businesses

- (D) Financial markets
Questions 160-164 refer to the following meeting agenda and e-mail message.


Optimum Software Company
meeting with
Advantage Power Systems, Inc.
November 2
Advantage Power Systems attendees:
Katharine Morandi
Chom Tai
Optimum Software attendees:
Ujjwal Ahmed
Yusra Singh
Peter Bodell
AGENDA
Ujjwal Ahmed Introductions
Review objectives
Katharine Morandi Advantage Power Systems: project overview and development schedule
Yusra Singh Optimum product overview
- Core software functions
- Software platform requirements
Peter Bodell Optimum training and consulting
Yusra Singh Technology questions and answers
Ujjwal Ahmed Next steps


To: Katharine Morandi

From: Ujjwal Ahmed, Optimum Software Company
Subject: Yesterday's meeting

Dear Katharine,

Thank you for taking the time to get together with us yesterday. Everyone on our team felt that it was a productive meeting. We have a better understanding of your project's needs now, and we've started looking at ways to adapt our software to meet your requirements.

While the basic function of the software is well suited to the project overall, as discussed, we will explore ways to adapt it to the needs of the different departments at Advantage that will be using it. This will incur some additional cost, as we indicated—we'll provide details about that at our next meeting, once our engineers have assessed the changes that will need to be made.

I've asked Peter Bodell to prepare a document for you that indicates when the Training and Consulting Department could start providing services to you. He'll send this information to you directly—since you've worked with him in the past, it seems the most efficient way to go.

As agreed, let's set up a meeting for the week of November 26 by which time our engineers will be able to outline their approaches to your departmental needs, and we'll have the information we need to put together a contract.

In the meantime, please feel free to contact me if you have any questions.

Regards,

Ujjwal


160. Why was the meeting held?

- (A) To talk about hiring costs

- (B) To train software users

- (C) To discuss work on a project

- (D) To review a contract


161. Who would probably be the best person at Optimum to answer technology questions?

- (A) Ujjwal Ahmed

- (B) Chom Tai

- (C) Yusra Singh

- (D) Katharine Morandi


162. What is the main purpose of Mr. Ahmed's e-mail to Ms. Morandi?

- (A) To request a meeting with the engineering department

- (B) To introduce Peter Bodell

- (C) To follow up on a meeting with Advantage

- (D) To explain how Optimum has adapted its software


163. What service will Peter Bodell's department provide?

- (A) Training and consulting

- (B) Legal advice

- (C) Publicity

- (D) Changes to the software


164. What will happen in the week of November 26?

- (A) Peter Bodell will make a presentation.

- (B) Optimum and Advantage will meet again.

- (C) A contract will be signed.

- (D) Training in the new software will occur.


Stop! This is the end of the test.

Correct Answers

Part 1
1. A
2. D

Part 2
11. B
12. A
13. B
14. B
15. A
16. A

Part 3
41. A
42. C
43. D
44. A
45. A
46. C

Part 4
71. C
72. D
73. A
74. C
75. A
76. D

Part 5
101. A
102. B
103. C
104. C
105. C
106. A
107. A
108. D

Part 6
141. A
142. A
143. C
144. C

Part 7
153. D
154. A
155. B
156. D
157. C
158. C
159. A
160. C
161. C
162. C
163. A
164. B

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

The TOEIC® test measures the English Listening and Reading skills, from A1 to C1 CEFR levels.
The TOEIC® Listening & Reading test is a paper and pencil, multiple-choice assessment. It is divided in two timed sections of 100 questions each, as follows:

- Section I:
Listening comprehension-45 minutes (divided in 4 parts).

- Section II:
Reading comprehension-75 minutes (divided in 3 parts).


Approximately 30 minutes to answer biographical questions.
The TOEIC® Listening & Reading tests are based on a series of real life scenarios and situations, such as:

Corporate development  — research, products development.

Going out — business lunches, banquets, receptions, reservations. .

Amusements — cinema, theater, music, art, exhibits, museums, media.

Finances and budgeting — bank movements, investments, taxes, accountability, billing.

Business general activities  — contracts, negotiations, mergers, marketing, sales, warranties, business planning, conferences, labor relations.

Health care — health insurance, doctor, dentist, health centers or hospital visits.

Housing/Corporate property— construction specifications, buy and lease, services, gas and electricity services.

Human resources — recruiting, hiring, retirement, promotion, job application, job advertisements, wages, pensions, prizes and awards.

Manufacturing/Production — assembly lines, plant management, quality control.

The office — procedures, board meetings, committees, letters, memos, telephones, fax and e-mail messages, equipment.

Buying — shopping, order supplies, shipping, billing.

Technical areas — electronics, technology, computers, laboratories, and related equipment, technical specifications.

Travel — trains, planes, taxis, buses, ships, ferries, tickets, schedules, stations and airports signalizations, timetables, car rentals, hotels, reservations, delays, cancellations.
The score is determined by the number of correct answers, which are converted according to a score scale. The score report provides the listening and the reading comprehension scores according to a scale, as well as the total score. The total score is obtained by adding both scores converted to the scale.

For information about assessment alternatives for disabled persons who are taking the test, please refer to the Disabilities Accommodations page.
There is no passing or failing score. The results indicate and measure the listening and reading proficiency abilities in English.
Several business leaders, academic institutions and language programs worldwide rely on the TOEIC® Listening & Reading Test as an objective English proficiency measure for students and professionals. Among the individuals who take the test:

- Employees working at hotels, hospitals, restaurants, international meetings, seminars, and sports events who need to use English on a daily basis.

- People on management and sales positions, as well as technicians in international companies, business and industries who use English to communicate in their jobs.

- New employees within the workforce.
The TOEIC® Listening & Reading Test will allow you to:

- Verify/know your current English level.

- To be qualified for new job positions and/or promotions within your company.

- To improve your professional credentials.

- Monitor your progress in English.

- Determine your own learning goals.

- Commit your employer with your English skills progress.
A test-taker's skills can improve or decline over time. For this reason, the more recent the score, the more likely it is to be a valid indication of English-language ability. Scores will be kept on file and reported for two years.
Authorized schools, corporations, and other organizations generally use the TOEIC® Listening & Reading evaluation for their students or employees. For further information please contact your nearest Authorized Test Center or
info@toeic.mx
The results take approximately 10 business days, depending on the Authorized Test Center where you take the test. For further information please contact your nearest Authorized Test Center or
info@toeic.mx

slidebg1