Por más de 30 años, el examen TOEIC® Listening & Reading ha sido el estándar para evaluar las habilidades auditivas y de comprensión de lectura en el idioma inglés necesarias en el mundo globalizado.

Hoy en día, más de 14,000 organizaciones en 150 países de todo el mundo usan el examen TOEIC anualmente para determinar quién tiene las habilidades en el idioma inglés para ser exitoso en el mercado laboral. Dele a su empresa una ventaja global con el examen TOEIC® Listening & Reading para crear una fuerza laboral más efectiva.

Genere un ambiente de trabajo más efectivo.

El examen de comprensión auditiva y comprensión de lectura ofrece un estándar común de medición para comparar las habilidades en inglés de sus empleados actuales y potenciales. El contenido del examen refleja tareas de la vida real y proporciona la información que usted necesita para fácilmente:

    - Reclutar, ubicar y promover a los empleados más calificados.
    - Identificar requisitos de capacitación laboral.
    - Asignar a sus empleados a puestos en otros países.

Cuando el examen de comprensión auditiva y comprensión de lectura se toma conjuntamente con los exámenes TOEIC® Speaking and Writing, el puntaje en el examen TOEIC ofrece una medida exacta de las cuatro habilidades del idioma inglés.

Requisitos para presentar el examen TOEIC® Listening and Reading.

    - Reservar su cita vía telefónica.
    - Presentar 2 identificaciones oficiales en original y copia.
    - Identificaciones oficiales aceptadas: Credencial de elector (INE/IFE), Pasaporte, Cédula Profesional o Cartilla Militar (no mayor a 10 años).
    - Leer cuidadosamente el Examinee Handbook TOEIC Listening and Reading.

IMPORTANTE: La licencia de conducir no se considera como una identificación oficial en México. 

El examen se realiza en papel y lápiz, su duración es de dos horas y consta de 200 preguntas de opción múltiple. El TOEIC® Listening & Reading está dividido en dos secciones.

Sección I: Comprensión auditiva

Los candidatos escucharán grabaciones de oraciones, preguntas, conversaciones breves y conferencias/pláticas breves en inglés a través de un CD de audio y deberán contestar 100 preguntas basadas en lo que escuchan. El examen está dividido en cuatro partes, las cuales consisten en:

    - Parte 1: 10 preguntas sobre diferentes temas visuales.
    - Parte 2: 30 preguntas de conversaciones de “pregunta – respuesta”.
    - Parte 3: 30 preguntas de diálogos cortos.
    - Parte 4: 30 preguntas de diálogos largos.

Tiempo para completar esta sección es de aproximadamente 45 minutos.

Escala de puntuación: 10 - 495

Sección II: Comprensión de lectura

Los candidatos tendrán que leer tanto oraciones como textos y luego responder a 100 preguntas basadas en el material de lectura. El examen está dividido en tres partes, las cuales consisten en:

    - Parte 5: 40 preguntas de oraciones incompletas.
    - Parte 6: 12 preguntas de textos incompletos.
    - Parte 7: 48 preguntas de lectura y comprensión.

Tiempo para completar esta sección es de 75 minutos.

Escala de puntuación: 10 - 495

Aunque el tiempo de la prueba es de aproximadamente 2 horas, se necesita un tiempo adicional para que los candidatos ingresen sus datos personales en la hoja de respuestas. Por lo tanto, el candidato debe darse aproximadamente 2 horas y media para tomar el examen.

TOEIC® LISTENING AND READING EXAMINEE HANDBOOK

Nota Importante

A todos los candidatos se les notifica que aunque en el Examinee Handbook se establece que la licencia de manejar es una de las identificaciones aceptadas para presentar el examen TOEIC, les recordamos que en México no se considera como una identificación oficial, por lo tanto las únicas que se aceptaran son:

   - Credencial de elector (INE/IFE).
   - Pasaporte Vigente.
   - Cédula Profesional.
   - Cartilla Militar (no mayor a 10 años).

Redesigned TOEIC® Examinee Handbook (1.5 MB, PDF)

TOEIC® User Guide (852 KB, PDF)

TEST Taker Disability Guidelines (860 KB, PDF)
PARTE 1
Presiona play para escuchar la parte 1

LISTENING TEST


In the Listening test, you will be asked to demonstrate how well you understand spoken English. The entire Listening test will last approximately 45 minutes. There are four parts, and directions are given for each part. You must mark your answers on the separate answer sheet.

PART 1

Directions: For each question in this part, you will hear four statements about a picture in your test book. When you hear the statements, you must select the one statement that best describes what you see in the picture. Then find the number of the question on your answer sheet and mark your answer. The statements will not be printed in your test book and will be spoken only one time.

Example
Sample Answer A B C D



Statement (C), "They're standing near the table," is the best description of the picture, so you should select answer (C) and mark it on your answer sheet.

1.



2.

PARTE 2
Presiona play para escuchar la parte 2

PART 2

Directions: You will hear a question or statement and three responses spoken in English. They will not be printed in your test book and will be spoken only one time. Select the best response to the question or statement and mark the letter (A), (B), or (C) on your answer sheet.

Example

You will hear:

Where is the meeting room?

You will also hear:

- (A) To meet the new director.

- (B) It's the first room on the right.

- (C) Yes, at two o'clock.

The best response to the question "Where is the meeting room?" is choice (B), "It's the first room on the right," so (B) is the correct answer. You should mark answer (B) on your answer sheet.

11. Mark your answer on your answer sheet.

12. Mark your answer on your answer sheet.

13. Mark your answer on your answer sheet.

14. Mark your answer on your answer sheet.

15. Mark your answer on your answer sheet.

16. Mark your answer on your answer sheet.
PARTE 3
Presiona play para escuchar la parte 3

PART 3

Directions: You will hear some conversations between two people. You will be asked to answer three questions about what the speakers say in each conversation. Select the best response to each question and mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet. The conversations will not be printed in your test book and will be spoken only one time.

41. What are the speakers discussing?

- (A) Their homes

- (B) Their jobs

- (C) Their travel plans

- (D) Their favorite cities

42. What does the man want to do?

- (A) Get a new job

- (B) Visit another city

- (C) Find a larger apartment

- (D) Move to the country

43. What can be inferred about the woman?

- (A) Her house is very small.

- (B) She thinks the city is exciting.

- (C) Her job is very difficult.

- (D) She lives outside the city.

44. Why did the man telephone the woman?

- (A) To check on his order

- (B) To arrange a delivery time

- (C) To cancel his order

- (D) To change his order

45. What is the man waiting to receive?

- (A) A computer desk

- (B) A catalog

- (C) Some recording equipment

- (D) Some music

46. What does the woman ask for?

- (A) The man's telephone number

- (B) The man's name

- (C) The reference number for the order

- (D) The date the order was placed
PARTE 4
Presiona play para escuchar la parte 4

PART 4

Directions: You will hear some talks given by a single speaker. You will be asked to answer three questions about what the speaker says in each talk. Select the best response to each question and mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet. The talks will not be printed in your test book and will be spoken only one time.

71. Where is this announcement being made?

- (A) At a train station

- (B) At a travel agent's office

- (C) At an airport

- (D) At a coffee shop

72. What is the weather like in Hong Kong?

- (A) It is foggy.

- (B) It is clear.

- (C) It is snowing lightly.

- (D) It is stormy.

73. What time of day is this announcement being made?

- (A) Morning

- (B) Afternoon

- (C) Evening

- (D) Late night

74. What is the main purpose of this talk?

- (A) To introduce speakers at a workshop

- (B) To announce changes to a schedule

- (C) To outline registration procedures

- (D) To propose a new workshop

75. What does the speaker say about the workshops?

- (A) There may be waiting lists for the workshops.

- (B) The workshops are free.

- (C) The registration forms will be mailed.

- (D) People should register early for the workshops.

76. Which workshop has been canceled?

- (A) Cooking for Health

- (B) Exercise for Seniors

- (C) Family Nutrition

- (D) Children's Fitness

THIS IS THE END OF THE LISTENING TEST.

PARTE 5

READING TEST

In the Reading test, you will read a variety of texts and answer several different types of reading comprehension questions. The entire Reading test will last 75 minutes. There are three parts, and directions are given for each part. You are encouraged to answer as many questions as possible within the time allowed.

You must mark your answers on the separate answer sheet. Do not write your answers in your test book.

PART 5

Directions: A word or phrase is missing in each of the sentences below. Four answer choices are given below each sentence. Select the best answer to complete the sentence. Then mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet.

101. Register early if you would like to attend next Tuesday's ------- on project management.

- (A) seminar

- (B) reason

- (C) policy

- (D) scene

102. Paul Brown resigned last Monday from his position as ------- executive of the company.

- (A) fine

- (B) chief

- (C) front

- (D) large

103. The financial audit of Soft Peach Software ------- completed on Wednesday by a certified accounting firm.

- (A) to be

- (B) having been

- (C) was

- (D) were

104. The organizers of the trip reminded participants to ------- at the steps of the city hall at 2:00 P.M.

- (A) seea

- (B) combine

- (C) meet

- (D) go

105. ------- is no better season than winter to begin training at Silver's Fitness Center.

- (A) When

- (B) It

- (C) There

- (D) As it

106. The recent worldwide increase in oil prices has led to a ------- demand for electric vehicles.

- (A) greater

- (B) greatest

- (C) greatly

- (D) greatness

107. Maria Vásquez has a wide range of experience, ------- worked in technical, production, and marketing positions.

- (A) having

- (B) has

- (C) having had

- (D) had

108. Tickets will not be redeemable for cash or credit at any time, ------- will they be replaced if lost or stolen.

- (A) but

- (B) though

- (C) only

-(D) nor

PARTE 6
PART 6

Directions: Read the texts that follow. A word or phrase is missing in some of the sentences. Four answer choices are given below each of the sentences. Select the best answer to complete the text. Then mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet.

Questions 141-144 refer to the following letter.

Ms. Monica Eisenman
555 King Street
Auckland
New Zealand

Dear Ms. Eisenman:

I am ------- to confirm our offer of part-time employment at Western Enterprises. In your role

141.

(A) pleased
(B) pleasing
(C) pleasant

(D) pleasure

as research assistant, you will report to Dr. Emma Walton, who will keep you informed of your specific duties and projects. Because you will be working with confidential information, you will be expected to ------- the enclosed employee code-of-ethics agreement.

142.

(A) follow

(B) advise

(C) imagine

(D) require

As we discussed, you will be paid twice a month ------- the company's normal payroll schedule. As

143.(A) accords

(B) according

(C) according to

(D) accordance with

an hourly employee working fewer than twenty hours per week, you will not be ------- to receive

144. (A) tolerable

(B) liberal

(C) eligible

(D) expressed

paid holidays, paid time off for illness or vacation, or other employee benefits. Your employment status will be reviewed in six months.

If you have any questions, please feel free to contact me. Otherwise, please sign and return one copy of this letter. You may keep the second copy for your files. We look forward to working with you.

Sincerely,

CHRISTOPHER WEBSTER

Christopher Webster
Human Resources
Enclosures
PARTE 7
PART 7

Directions: In this part you will read a selection of texts, such as magazine and newspaper articles, letters, and advertisements. Each text is followed by several questions. Select the best answer for each question and mark the letter (A), (B), (C), or (D) on your answer sheet.

Questions 153-155
refer to the following advertisement.



ITALIAN FOOD AT ITS FINEST...THE VENEZIA

Under New Ownership
Open 7 Days, 11 A.M.–11 P.M.

COUPON

$2 OFF

Any order over $10 with this coupon.
Not valid with other offers.
Offer good until June 16.




COUPON

50% OFF

Buy 1 meal, get 2nd one 50% off with this coupon.
Not valid with other offers.
Offer good until June 16.


COUPON

FREE

1 liter of soda with delivery with this coupon.
Not valid with other offers.
Offer good until June 16.



153. What is the purpose of this advertisement?

- (A) To announce a change in business hours

- (B) To advertise a business for sale

- (C) To encourage diners to eat early

- (D) To attract more customers


154. What will customers receive if they spend more than $10?

- (A) A $2 discount on their bill

- (B) 50% off their next purchase

- (C) A liter of soda

- (D) Free delivery service


155. What will happen on June 16?

- (A) A new owner will take over the business.

- (B) The coupons will expire.

- (C) Prices will be further reduced.

- (D) The business will close.
PARTE 8

Questions 156-159 refer to the following article.

The new economy has created great business opportunities as well as great turmoil. Not since the Industrial Revolution have the stakes of dealing with change been so high. Most traditional organizations have accepted, in theory at least, that they must make major changes. Even large new companies recognize that they need to manage the changes associated with rapid entrepreneurial growth. Despite some individual successes, however, this remains difficult, and few companies manage the process as well as they would like. Most companies have begun by installing new technology, downsizing, restructuring, or trying to change corporate culture, and most have had low success rates. About 70 percent of all change initiatives fail.

The reason for most of these failures is that in their rush to change their organizations, managers become mesmerized by all the different, and sometimes conflicting, advice they receive about why companies should change, what they should try to accomplish, and how they should do it. The result is that they lose focus and fail to consider what would work best for their own company. To improve the odds of success, it is imperative that executives understand the nature and process of corporate change much better.

Most companies use a mix of both hard and soft change strategies. Hard change results in drastic layoffs, downsizing, and restructuring. Soft change is based on internal organizational changes and the gradual development of a new corporate culture through individual and organization learning. Both strategies may be successful, but it is difficult to combine them effectively. Companies that are able to do this can reap significant payoffs in productivity and profitability.

156. What is the article mainly about?

- (A) Corporate marketing plans

- (B) New developments in technology

- (C) Ways for companies to increase profits

- (D) How companies try to adapt to new conditions


157. The word "manage" in paragraph 1, line 6, is closest in meaning to

- (A) correct

- (B) attract

- (C) handle

- (D) regulate


158. According to the article, why do so many attempts to change fail?

- (A) Soft change and hard change are different.

- (B) Executives are interested only in profits.

- (C) The best methods are often not clear.

- (D) Employees usually resist change.


159. What is soft change based on?

- (A) Changes in the corporate culture

- (B) Reductions in company size

- (C) Relocating businesses

- (D) Financial markets

PARTE 9
Questions 160-164
refer to the following meeting agenda and e-mail message.

Katharine MorandiAdvantage Power Systems: project overview and development scheduleYusra SinghOptimum product overview
- Core software functions
- Software platform requirementsPeter BodellOptimum training and consultingYusra SinghTechnology questions and answersUjjwal AhmedNext steps
Optimum Software Company
meeting with
Advantage Power Systems, Inc.
November 2
Advantage Power Systems attendees:
Katharine Morandi
Chom Tai
Optimum Software attendees:
Ujjwal Ahmed
Yusra Singh
Peter Bodell
AGENDA
Ujjwal Ahmed Introductions
Review objectives


To: Katharine Morandi

From: Ujjwal Ahmed, Optimum Software Company
Subject: Yesterday's meeting

Dear Katharine,

Thank you for taking the time to get together with us yesterday. Everyone on our team felt that it was a productive meeting. We have a better understanding of your project's needs now, and we've started looking at ways to adapt our software to meet your requirements.

While the basic function of the software is well suited to the project overall, as discussed, we will explore ways to adapt it to the needs of the different departments at Advantage that will be using it. This will incur some additional cost, as we indicated—we'll provide details about that at our next meeting, once our engineers have assessed the changes that will need to be made.

I've asked Peter Bodell to prepare a document for you that indicates when the Training and Consulting Department could start providing services to you. He'll send this information to you directly—since you've worked with him in the past, it seems the most efficient way to go.

As agreed, let's set up a meeting for the week of November 26 by which time our engineers will be able to outline their approaches to your departmental needs, and we'll have the information we need to put together a contract.

In the meantime, please feel free to contact me if you have any questions.

Regards,

Ujjwal


160. Why was the meeting held?

- (A) To talk about hiring costs

- (B) To train software users

- (C) To discuss work on a project

- (D) To review a contract


161. Who would probably be the best person at Optimum to answer technology questions?

- (A) Ujjwal Ahmed

- (B) Chom Tai

- (C) Yusra Singh

- (D) Katharine Morandi


162. What is the main purpose of Mr. Ahmed's e-mail to Ms. Morandi?

- (A) To request a meeting with the engineering department

- (B) To introduce Peter Bodell

- (C) To follow up on a meeting with Advantage

- (D) To explain how Optimum has adapted its software


163. What service will Peter Bodell's department provide?

- (A) Training and consulting

- (B) Legal advice

- (C) Publicity

- (D) Changes to the software


164. What will happen in the week of November 26?

- (A) Peter Bodell will make a presentation.

- (B) Optimum and Advantage will meet again.

- (C) A contract will be signed.

- (D) Training in the new software will occur.


Stop! This is the end of the test.

CHECK THE CORRECT ANSWERS

Correct Answers

Part 1
1. A
2. D

Part 2
11. B
12. A
13. B
14. B
15. A
16. A

Part 3
41. A
42. C
43. D
44. A
45. A
46. C

Part 4
71. C
72. D
73. A
74. C
75. A
76. D

Part 5
101. A
102. B
103. C
104. C
105. C
106. A
107. A
108. D

Part 6
141. A
142. A
143. C
144. C

Part 7
153. D
154. A
155. B
156. D
157. C
158. C
159. A
160. C
161. C
162. C
163. A
164. B

¿QUÉ MIDE ESTE EXAMEN?

El examen TOEIC® mide las habilidades auditivas y de lectura del inglés, de un nivel A1 - C1 del Marco Común Europeo.

¿QUÉ FORMATO TIENE EL EXAMEN?

El examen TOEIC® Listening & Reading es un examen en papel de opción múltiple. Tiene dos secciones separadas de 100 preguntas. El examen dura aproximadamente 2½ horas, divididas de la siguiente manera:

Sección I:

Listening Comprehension-45 minutos (se divide en cuatro partes).

Sección II:

Reading Comprehension-75 minutos (se divide en tres partes).

Aproximadamente 30 minutos para  el llenado de la hoja de respuesta y responder.

¿LAS PREGUNTAS SE EXTRAEN DE CONTEXTOS ESPECÍFICOS?

Las preguntas del examen TOEIC® Listening & Reading se basan en una serie de escenarios y situaciones de la vida real:

Desarrollo Corporativo  — investigación, desarrollo de productos.

Salidas a Comer — comidas de negocio, banquetes, recepciones, reservaciones.

Entretenimiento — cine, teatro, música, arte, muestras, museos, medios.

Finanzas y Preparación de Presupuestos — actividades bancarias, inversiones, impuestos, contabilidad, facturación.

Actividades Generales de Negocio  — contratos, negociaciones, fusiones, mercadeo, ventas, garantías, planificación de negocios, conferencias, relaciones laborales.

Cuidado de la Salud — seguro médico, visitas al doctor, al dentista, a clínicas o a hospitales.

Vivienda/ Propiedad Corporativa — construcción, especificaciones, compra y renta, servicios de gas y de electricidad.

Recursos Humanos — reclutamiento, contratación,  jubilación, promoción, solicitud de empleo, anuncios laborales, salarios, pensiones, premios y recompensas.

Fabricación — líneas de montaje, gestión de planta, control de calidad.

La Oficina — procedimientos, reuniones de consejo, comités, cartas, memos, teléfonos, fax y mensajes por correo electrónico, equipamiento.

Compra — hacer compras, ordenar suministros, envíos, facturación.

Áreas Técnicas — electrónica, tecnología, computadoras, laboratorios y equipamiento relacionado, especificaciones técnicas.

Viajes — trenes, aviones, taxis, camiones, barcos, ferries, boletos, horarios, anuncios en estaciones y en el aeropuerto, renta de automóviles, hoteles, reservaciones, demoras, cancelaciones.

¿CÓMO SE CALIFICA EL EXAMEN?

El puntaje se determina por la cantidad de respuestas correctas, las cuales se convierten de acuerdo a una escala de puntaje. El reporte del resultado brinda el puntaje de la sección de comprensión auditiva y de lectura de acuerdo a la escala, como también el resultado total. El puntaje total se obtiene sumando los dos puntajes convertidos a la escala.

Para información sobre alternativas de evaluación para personas con discapacidades que van a presentar el examen, por favor ver la página Disabilities Accommodations (adaptaciones para candidatos con discapacidades).

¿LOS CANDIDATOS QUE SE PRESENTAN AL EXAMEN PUEDEN REPROBAR?

El examen TOEIC® Listening & Reading no es un examen que se aprueba o reprueba. Los resultados del examen indican las habilidades de competencia en comprensión auditiva y lectura en inglés.

¿QUIÉNES USAN ESTE EXAMEN?

Muchas empresas líderes, instituciones académicas y programas de idioma de todo el mundo confían en el examen TOEIC® Listening & Readingcomo una medida justa y objetiva de competencia en el idioma inglés para estudiantes y profesionales. Los individuos que presentan el examen  incluyen:

- Empleados que trabajan en hoteles, hospitales, restaurantes, reuniones  internacionales, convenciones y eventos deportivos y que necesitan usar el inglés de manera cotidiana.

- Personas con cargos de gestión, ventas y técnicos en empresas, comercio e industria  internacionales que usan el inglés para comunicarse en su trabajo.

- Nuevos  empleados a la fuerza laboral.

¿POR QUÉ PRESENTAR ESTE EXAMEN?

El examen TOEIC® Listening & Reading le permitirá:

- Verificar su nivel actual en inglés.

- Estar capacitado para nuevos puestos de trabajo y/o promociones dentro de su empresa.

- Mejorar sus credenciales profesionales.

- Monitorear su progreso en inglés.

- Establecer sus propias metas de aprendizaje.

- Comprometer a su empleador en el progreso de su habilidad en el idioma inglés.

¿POR CUÁNTO TIEMPO SON VÁLIDOS LOS RESULTADOS DEL EXAMEN?

Los resultados se usan para medir las competencias en inglés del candidato en el momento  que presenta el examen. Como las habilidades en el idioma inglés podrían mejorar o reducirse con el paso del tiempo, no se podrá usar nuevamente el reporte de resultados si han pasado dos años desde que se presentó el examen. ETS® no requiere  que los centros autorizados de examen conserven los datos de administración de exámenes  después de dos años.

¿DÓNDE SE TOMA EL EXAMEN?

En escuelas, corporaciones y otras organizaciones autorizadas generalmente organizan la evaluación del TOEIC® para sus estudiantes o empleados. Para mayor información contacte a su Centro Autorizado más cercano o en:
info@toeic.mx

¿CUÁNTO TIEMPO TARDAN LOS RESULTADOS?

Los resultados tardan aproximadamente 1 semana, dependiendo del Centro Autorizado donde presente su examen, para mayor información contacte a su Centro Autorizado más cercano o en:
info@toeic.mx

Candidatos Independientes

Son candidatos que desean conocer su nivel de inglés, ninguna empresa o institución se los solicita.

Días de aplicación: martes y viernes.

Horario de aplicación: 15:30 hrs.

Candidatos de empresas

Son candidatos que alguna empresa o institución les solicita el certificado, o bien que desean aplicar para alguna vacante en alguna organización.

Días de aplicación: lunes - viernes

Horarios de aplicación: 9:30 am., 12:30 pm., 15:30 hrs.

* TOEIC Listening and Reading tiene dos versiones:

El Programa Seguro (SP) con fotografía del candidato en el certificado.

El Programa Institucional (IP) sin fotografía del candidato en el certificado.

Exámen Público